Vad är 1 krona tillbaka? 

Här bestämmer du som konsument att de här pengarna ska användas till jorden och till djuren.

Marknadens regler är ju annars att vi som säljer ska tävla i vem som klarar det lägsta priset, och när vi gör det så brukar vi känna oss tvingade att prioritera ”fel saker”.

 

Alla vill ju, till exempel, att kalvar ska få vara mer med sina kor, men vi bönder har liksom vant oss vid att det är omöjligt att få till det. 

1 krona tillbaka är en tydlig beställning från er som köper. De här pengarna är öronmärkta till att göra något vettigt. Sådant som annars inte skulle bli gjort.

 

Om vi bönder då lyckas göra något bra och, med stolthet, får berätta för er om det, då kanske ni vill skicka tillbaka fler kronor så vi kan göra ännu mer. 

Superspännande!

På Stafva har vi redan börjat med ett projekt för att testa vad som faktiskt är möjligt. Kan man låta korna få sina kalvar på våren och låta dem ta hand om dem själva? Samtidigt som vi kan skörda mjölk från dem utan att det måste bli så dyrt att ni konsumenter inte längre vill köpa?

De första kronorna ni skickar tillbaka kommer att hjälpa oss med det här projektet

Sedan kommer era pengar hjälpa bönderna som levererar mjölken till Stafva att, steg för steg, förändra sin produktion i riktning mot det vi kallar regenerativt lantbruk. Ett nytt sätt att tänka jordbruk, där vi härmar naturen efter bästa förmåga och där ni konsumenter måste vara med för att det ska kunna fungera

Följ din krona tillbaka till bonden!

Vi har genererat från juni 2020 till december 2020, 7949 kr tillbaka till en mobil mjölkmaskin.

IMG_0130.jpg
Skärmavbild 2020-12-10 kl. 17.08.59.png

Mobil mjölkmaskin