top of page

Kor som äter gräs bygger ekosystem samtidigt som de kan ge oss människor den perfekta maten.

Jag har varit bonde hela mitt liv, men det är först nyligen som jag förstått att gräset behöver kor lika mycket som kor behöver gräs. Naturen är ett fantastiskt sammanhang av ömsesidiga beroenden och samarbetsavtalet mellan oss människor och korna går många tusen år tillbaka.

Korna bryter aldrig sin del av det här avtalet, men vi människor har mycket att be om ursäkt för när det gäller vårt sätt att sköta vår del av kontraktet.Men Holy Local handlar om så mycket mer än att bara få be våra kor om ursäkt. Holy Local handlar om hur vi människor förhåller oss till hela naturen omkring oss och hur vi behöver krossa en del farliga myter. Ta till exempel myten om att vi människor nödvändigtvis måste skada naturen för att vi ska kunna leva av den.


Eller myten om att kor skulle vara dåliga för miljön och för klimatet, när det i själva verket är precis tvärtom. Korna är aldrig problemet, det är vi människor som skapar problem, och det är vi människor som löser dem,...tillsammans.

63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tänk er norra halvklotets alla skogsmarker, plus tundran, och därtill alla former av jordbruksmark så har vi den ursprungliga ”Mammutstäppen”. Ett högproduktivt ekosystem med ungefär 4 gånger så mycke

bottom of page